Hlavní obsah

Lékař benešovské nemocnice je obviněn ze zneužití 11leté pacientky

Právo, Radek Plavecký
Benešov
Aktualizováno

Policie obvinila 55letého lékaře benešovské nemocnice, který na konci minulého týdne údajně pohlavně zneužil 11letou pacientku. Podle hejtmana Davida Ratha (ČSSD) je obviněný lékař příbuzným jednoho z jeho náměstků.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

„Pětapadesátiletého muže středočeští kriminalisté obvinili v úterý večer,“ potvrdil Právu mluvčí středočeské policie Jakub Vinčálek. Z činu muže obvinila jedenáctiletá dívka, která byla na konci minulého týdne v nemocnici na ošetření.

Dívka nejprve řekla matce, co jí lékař dělal a matka se pak obrátila na vedení nemocnice a také policii.

Do případu se vložilo vedení Středočeského kraje. „Vím o tom, že bratr mého náměstka se dostal do tohoto incidentu. Podle toho, co jsem se dozvěděl, se měl dopustit závažných aktivit a vypadalo to jako pokus o znásilnění či pohlavní zneužití,“ uvedl na pondělní tiskové konferenci kraje hejtman David Rath (ČSSD).

Lékař je na nucené dovolené

Rath se podle svého vyjádření spojil s ředitelem středočeské policie a požádal ho o rychlé vyšetření případu. Také nařídil řediteli benešovské nemocnice, aby dotyčného lékaře ihned postavil mimo službu.

„Lékař je teď na nucené dovolené, dokud se vše nevyšetří. Je to velice závažné obvinění. Co se týká pozice mého náměstka, tak za své příbuzné nikdo nemůže. Doufám, že toho opozice nezneužije v politickém souboji,“ doufal Rath, který odmítl, že by lékař pracoval v nemocnici právě díky doporučení svého bratra.

„Lékařů na tomto oddělení je nedostatek a žádný velký nával tam nebyl, takže by jej ředitel nemocnice přijal tak jako tak. Kromě toho dotyčný lékař měl čistý trestní rejstřík a neměli jsme informace, že by měl v minulosti nějaké podobné problémy,“ dodal Rath.

Reklama

Výběr článků

Načítám