Hlavní obsah

Záchranáři bojovali v horách dvě hodiny o život muže

Novinky, Petr Nový
Jizerské hory

Horští záchranáři z české i polské strany Jizerských hor svedli v úterý odpoledne několik hodin trvající boj o život muže na polské straně masivu. Ani dvě hodiny oživování však muže zpět k životu nepřivedly.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

Dispečer linky 112 oznámil horským záchranářům nález muže bez známek života u horské osady Orle v Polsku. Z české strany hor na místo ihned vyrazil záchranář ze vsi Jizerka, dispečer ihned také kontaktoval záchranáře polské horské služby GOPR.

„Když náš záchranář dorazil na místo, byl tam už jeden z členů GOPRu a lékař, který jel na běžkách v tu dobu cestou, na které muž v bezvědomí ležel,“ uvedl k akci René Mašín, náčelník Horské služby v Jizerských horách. Český záchranář se ihned zapojil do pomoci a všichni se snažili muže resuscitovat pomocí laického defibrilátoru.

Postupně k bezvědomému muži dorazili i další záchranáři polského GOPRu, kteří také na místo dopravili lékaře záchranné služby. Pokusy o záchranu života lyžaře trvaly přibližně dvě hodiny, pak ale lékař konstatoval smrt.

Podle informací Horské služby šlo o polského běžkaře, který trénoval na sobotní závod Bieg Piastów.

Reklama

Výběr článků

Načítám