Hlavní obsah

Manželku znásilnil, policistu napadl

Právo, Pavel Karban
Krnov

V agresivního despotu se proměnil jednačtyřicetiletý muž z Krnovska. Svou manželku napadl a znásilnil. Když chtěli jeho řádění učinit přítrž přivolaní policisté, pustil se i do nich. Na muže už soudce uvalil vazbu. Násilník je obviněn z trestného činu znásilnění, ublížení na zdraví a násilí proti úřední osobě.

Článek

Poprvé se muž pustil do ženy začátkem února v jejich rodinném domě. „Nejprve ji slovně a následně fyzicky napadl. Pak ji odtáhl do ložnice a znásilnil,“ popsala bruntálská policejní mluvčí Pavla Tušková s tím, že žena utrpěla zranění, několik dní byla hospitalizována v nemocnici.

Souhlas k trestnímu stíhání manžela však dala až 27. února, den po dalším útoku. „V pátek manžel slovně napadl nejen ženu, ale i jejich dítě. Žena přivolala policisty. Muž však napadl jednoho z nich,“ uvedla mluvčí.

Uniformovaní muži ale agresivního násilníka za pomocí donucovacích prostředků zpacifikovali a nasadili mu pouta. Protože muž byl opilý, převezli ho policisté k vystřízlivění na záchytnou stanici.

Od pondělí 1. března zpytuje násilník své svědomí ve vazbě. Za znásilnění, ublížení na zdraví a napadení policisty mu hrozí až 10 let za mřížemi.

Reklama

Výběr článků

Načítám