Hlavní obsah

Policejní inspekce odložila vyšetřování loňské střelby v Řeporyjích

Novinky, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Inspekce Policie České republiky ukončila šetření loňské střelby v Praze 5 – Řeporyjích se závěrem, že ve věci nejde o podezření z trestného činu a není na místě vyřídit věc jinak. Při zásahu policie tehdy zemřeli dva lidé, policista a pronásledovaný recidivista.

Článek

Vyšetřovatelé dospěli k názoru, že se nestal trestný čin. Informaci potvrdila mluvčí inspekce Martina Lídlová. Po incidentu se spekulovalo, že policistu mohla zabít nešťastnou náhodou kulka vystřelená jeho kolegou.

"Na základě zjištěných důkazů inspekce odložila věc podezření ze spáchání přečinu zneužití pravomoci úřední osoby a usmrcení z nedbalosti. V případu nejde o podezření z trestného činu a není na místě vyřídit věc jinak," uvedla Lídlová.

Proti rozhodnutí inspekce byla ale podána stížnost, o které v současné době rozhoduje státní zástupce Obvodního státního zastupitelství pro Prahu 1.

Kriminalisté vypátrali loni 16. září osmadvacetiletého muže, který měl nastoupit do vězení, ale neučinil tak. Spolu s dalším mladíkem a jednou dívkou se ubytoval v hotelu U České koruny. Policisté věděli, že je nejspíš ozbrojen.

Chtěli ho dopadnout před hotelem, ale muž začal ujíždět vozem. Při honičce se srazil s policejním vozem a následně odražená kulka zabila sedmadvacetiletého policistu. Kolega zastřeleného poté zasáhl pachatele. Společníci zastřeleného recidivisty utekli, policie je však oba zadržela a jsou ve vazbě.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám