Hlavní obsah

Pražský policista si prý postavil chatu z peněz pro informátory

Právo, rav

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Vysoce postavený pražský kriminalista měl zneužít zvláštní finanční prostředky určené jako odměny pro policejní informátory. Podle serveru iDnes.cz si za ně údajně dokonce postavil chatu v obci Kamenný Most na Kladensku.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

Případ šetřila Inspekce policie, která už podle mluvčí Martiny Lídlové navrhla podezřelého obvinit. „Skutečně již došlo ke sdělení obvinění pro trestné činy zneužití pravomoci veřejného činitele a podvodu,“ řekla v pondělí Právu bez dalších podrobností náměstkyně obvodní státní zástupkyně v Praze 1 Marie Toťová.

Jak se ale Právu podařilo z důvěryhodného zdroje zjistit, dotyčný muž stále ještě pracuje jako vedoucí kriminalista na Obvodním ředitelství pro Prahu 1, kde má na starosti obecnou kriminalitu. Zřejmě už to ale dlouho nebude platit.

„V současné době se příslušný služební funkcionář seznamuje se spisovým materiálem a v úterý rozhodne o dalším personálním opatření,“ řekl v pondělí Právu šéf pražské policie Martin Červíček.

Obviněný policista, kterému nyní hrozí až tříleté vězení, tak s největší pravděpodobností přijde buď rovnou o místo, nebo bude postaven až do ukončení případu mimo službu.

Reklama

Výběr článků

Načítám