Hlavní obsah

V únoru zemřelo na silnicích v Česku nejméně lidí od revoluce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Podle předběžných statistik zemřelo v únoru při dopravních nehodách 25 lidí, to je ve druhém měsíci roku nejméně za posledních 20 let. Dosud nejméně lidí, 51, zahynulo v únoru v roce 2005. Loni v únoru to bylo 52 lidí. Naopak nejvíce, 92 lidí, zahynulo v únoru při dopravních nehodách v letech 1999 a 2000.

Foto: , Právo

Ilustrační foto

Článek

Předběžné policejní statistiky uváděly k 27. únoru 24 mrtvých při dopravních nehodách, v neděli odpoledne k nim ale přibyl čtyřiašedesátiletý řidič, který zemřel po dopravní nehodě osobního auta na Příbramsku.

Obdobně nejméně tragický za posledních 20 let byl i letošní leden - podle statistik policejního prezidia zemřelo za první měsíc roku na silnicích 35 lidí. Policie tak nízký počet zdůvodnila sněhovou kalamitou, kvůli níž hodně řidičů raději na silnice nevyjelo.

Vysoké počty mrtvých na silnicích chce ministerstvo dopravy snížit pomocí kampaně Nemyslíš - zaplatíš, kterou nedávno spustilo i na sociální síti Facebook. Kampaň zahájilo ministerstvo předloni na podzim, především na televizních obrazovkách. Akce za 150 milionů korun potrvá do konce letošního roku.

Představou ministerstva je, že by letos počet obětí neměl přesáhnout 650 lidí ročně. Loni zahynulo na českých silnicích 832 lidí, což bylo o 160 méně než předloni a zároveň nejméně od roku 1990.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám