Hlavní obsah

V Lanškrouně shořela vietnamská tržnice

Právo,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lanškroun

Požár v pátek pozdě večer zničil vietnamskou tržnici v Lanškrouně. Na místo bylo čtyři minuty před devátou hodinou večerní vysláno pět hasičských jednotek. Zkáze již nemohly zabránit.

Foto: Petr Nový, Novinky

Článek

"Vietnamská tržnice, která se nachází naproti marketu v Lanškrouně, byla při příjezdu hasičů již zcela zachvácena plameny. Jednalo se o objekt velikosti 22 krát 40 metrů. Stavba byla z deseti procent zděná a zbytek tvořila dřevěná konstrukce, která byla obložena makrolonem,“ uvedla Vendula Horáková, mluvčí Hasičského záchranného sboru Pardubického kraje.

Záchranáři dostali požár pod kontrolu ve 21:38 hodin a zlikvidován byl v sobotu, zhruba hodinu po půlnoci. "Hasiči museli ochlazovat okolní objekty, aby se požár dále nerozšířil. Až do dopoledních hodin v místě události dohlíželi dobrovolní hasiči, aby se požár znovu nerozhořel, či se nezačal šířit do okolí,“ doplnila Horáková.

V sobotu dopoledne se na místo požáru sjeli hasičští a policejní vyšetřovatelé, kteří zjišťují, co bylo příčinou vzniku požáru. V tuto chvíli jsou stanoveny tři verze vzniku požáru – nedbalost, úmyslné založení a závada na elektroinstalaci. Nasazen byl i speciálně vycvičený pes na vyhledávání akcelerantů hoření.

Dřevěná konstrukce celého objektu je po požáru nakloněná, proto si nechali vyšetřovatelé přivolat statika, aby posoudil, zda dovnitř objektu mohou vstoupit osoby, které požár vyšetřují. Škoda byla předběžně vyčíslena na pět miliónů korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám