Hlavní obsah

Muž obviněný ze znásilnění dcery se brání: Jde o peníze

Právo, Jiří Bednář
Hradec Králové

Z trestného činu znásilnění se ve čtvrtek před senátem Krajského soudu v Hradci Králové začal zpovídat 43letý muž z Královéhradecka. Podle státního zástupce Milana Šimka se opakovaně dopouštěl sexuálního násilí na dceři své manželky.

Článek

Šimek uvedl, že se tak dělo od první poloviny roku 2005, kdy bylo dívce 17 let, až do léta roku 2007. Obžaloba násilného otčíma viní, že nejméně v jednašedesáti případech poškozenou povalil, osahával a přes její odpor na ní vykonal soulož.

„U poškozené se v důsledku jeho jednání rozvinula posttraumatická stresová porucha,“ stojí v obžalobě.

Z trestního oznámení byl údajně v šoku

Obžalovaný jakoukoli vinu odmítl. „Staral jsem se o ni od jejích pěti let. Když na mě loni na jaře podala trestní oznámení, byl jsem v šoku. Lže a nevím, co ji k tomu vede,“ řekl soudcům.

Naznačil ale, že by zatím mohly být peníze, neboť si společně brali půjčky, které nespláceli. A dluhy podle jeho slov dosáhly zhruba tří set tisíc korun. „Utratili jsme je za provoz domácnosti,“ prohlásil.

Poškozená dívka ale uvedla, že jde už o půl miliónu a jsou proti ní vedeny čtyři exekuce. „Úvěry si bral na mé jméno, někdy i bez mého vědomí. Do dotazníků na internetu psal moje nacionále a já o tom nevěděla,“ tvrdila.

Nepopřela ale, že vyřizovat půjčky do banky chodila s otčímem. „Protože jsem se ho bála,“ vysvětlila.

Matka již dříve muže i děti opustila

Na svém tvrzení o opakovaném znásilňování trvala. „Bála jsem se ho a nikomu jsem se nesvěřila, protože jsem měla strach, že mi to nebude nikdo věřit,“ uvedla.

Obžalovaný o své minulosti uvedl, že matka dívky měla v době, když si ji bral, tři děti. Později se v manželství narodily další dvě. „Žena pak odešla, protože si našla přítele. Řekla, abych se o děti postaral sám,“ konstatoval.

Pokud soud vinu obžalovanému prokáže, může být odsouzen až na 12 let do vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám