Hlavní obsah

Bombou v brněnském justičním paláci hrozil otec kvůli sporu o syna

Právo, mh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Až na pět let za mříže se může dostat šestatřicetiletý muž z Oslavan na Brněnsku, který třikrát způsobil poplach v novém justičním paláci v Brně, když tam zavolal a vyhrožoval uložením bomby. Jeho jednání bylo vedeno snahou oddálit soud, který rozhoduje o možném svěření jeho syna do péče matky. Soud na něj včera uvalil vazbu.

Foto: Miroslav Homola, Právo

Budovu soudu museli vyklidit policisté a prohlíželi ji pyrotechnici.

Článek

Jak uvedl policejní mluvčí Bohumil Malášek, naposledy kvůli bombové výhrůžce museli rozlehlou budovu vyklidit a detailně prohlédnout v úterý. „Svým nesmyslným jednáním asi přišel o šanci získat dítě do péče,“ dodal mluvčí.

Kriminalisté při vyšetřování případu vycházeli z toho, která jednání se měla v budově městského a okresního soudu a státního zastupitelství v den, kdy byly výhrůžky ohlášeny, konat. Tak se dostali až na stopu pachatele. Zjistili, že si vždy v den naplánovaného přelíčení zajel z Oslavan do sousedních Tetčic. Z veřejného telefonního automatu pak volal coby anonym na krizovou linku 112.

Vazba byla uvalena vzhledem k tomu, že existuje reálné nebezpečí, že by muž mohl ve své činnosti pokračovat. navíc byl v nedávné době souzen pro nedovolené ozbrojování a po prvním telefonátu se dokonce přijel do Brna podívat, co jeho poplašná zpráva způsobila,“ uvedl mluvčí soudu Michal Hoskovec.

Uvalení vazby se však neobešlo bez komplikací. V době, kdy o něm měla soudkyně rozhodovat, do budovy v Polní ulici opět někdo volal a kvůli ohrožení a důkladné prohlídce ji museli uzavřít.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám