Hlavní obsah

Německo vydalo muže podezřelého z vraždy manželů v Budějovicích

– České Budějovice • Aktualizováno
Právo, Novinky, Petr Pokorný, Petr Nový

Osmadvacetiletý Jan Heidinger, podezřelý z vraždy manželů Malhockých v Českých Budějovicích, už je v České republice. Soud rozhodl o jeho vzetí do vazby.

Foto: Petr Pokorný, Právo

Policisté eskortují Jana Heidingera obviněného z dvojnásobné vraždy.

Článek

Právu informaci o převozu podezřelého muže z Německa do Česka potvrdil předseda Krajského soudu v Českých Budějovicích Bohuslav Petr.

Heidinger byl do Česka vydán z Bavorska na základě evropského zatykače, o jeho vydání do ČR rozhodl soud v Mnichově. Muže po útoku zadrželi policisté právě v Německu.

Příbuzní se zlobí

Vraždou se zabývají policejní vyšetřovací orgány, jelikož příbuzní upozornili na neochotu policie zabývat se varováními před činem. Vyšetřování ukázalo, že manželé opakovaně před vraždou policii upozorňovali na nebezpečí, které jim hrozí.

Policie už přiznala, že se vraždě dalo zabránit. Případ prošetřuje také Inspekce policie, která však výsledky zveřejní až během několika týdnů. [celá zpráva]

Pochybení policie, jehož důsledkem byla dvojnásobná vražda Pavla (62) a Jany (50) Malhockých, přiznal v pondělí ředitel jihočeské policie Radomír Heřman. V úterý se pak v osobním dopise pozůstalým omluvil ministr vnitra Martin Pecina. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám