Hlavní obsah

Dálnici D1 blokoval hořící kamión

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Požár kamionu zastavil provoz na brněnské dálnici D1 ve směru na Brno. Hořící nákladní auto stálo na 33.kilometru poblíž sjezdu na Ostředek na Benešovsku. Doprava byla odkláněna na Hvězdonice. Kvůli velkým kolonám, které se tvořily od Prahy, však policie řidičům doporučila sjíždět už na 21. kilometru u Mirošovic a místu se zcela vyhnout.

Článek

„Ve směru na Brno odkláníme dopravu na 29. kilometru u Hvězdonic a najíždí se zpátky na 41. kilometru u Šternova,“ řekl Právu operační důstojník dálniční policie.

„Čeká se na těžkou techniku, která by kamión odklidila. Vypadá to ještě na 1,5 až 2 hodiny,“ uvedl ve 14 hodin mluvčí středočeské policie Pavel Truxa.

Nákladní auto se podle operačního důstojníka samo vznítilo od motoru. Řidič kamiónu ani nikdo další nebyl zraněn.

Benešovská policejní mluvčí Zuzana Stránská kolem 13:30 uvedla, že v kamionu začal hořet převážený silon a hasiči s požárem stále bojují. "Jak dlouho ještě zásah potrvá, není známo," dodala.

Lidé přebíhali přes dálnici

U motorestu Naháč podle ní vznikla nebezpečná situace, protože řada lidí uvízlých v koloně začala přebíhat dálnici. Chtěli se zřejmě občerstvit v zařízení, které je na opačné straně ve směru na Prahu.

"Na místo přijela hlídka čerčanských policistů. Pokud bude někdo nadále přebíhat dálnici, dostane pokutu," uvedla Stránská.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám