Hlavní obsah

Soud měl přiřknout dítě matce, otec proto třikrát ohlásil bombu v justičním paláci

Novinky, ČTK, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Netradiční způsob oddálení soudního rozhodnutí o svěření dítěte do péče matky zvolil muž z Oslavan na Brněnsku. V letošním roce už třikrát nahlásil umístění bomby v justičním paláci v Brně. Naposledy tento týden v úterý, když měl opět soud jednat o svěření dítěte do péče matky.

Foto: Petr Nový, Novinky

Pyrotechnici nikdy žádnou bombu v budově nenašli.

Článek

„Šestatřicetiletému muži hrozí za šíření poplašné zprávy až pět let vězení. Dnes bude soud rozhodovat o návrhu na jeho vzetí do vazby. Svým jednáním asi přišel o šanci získat dítě do péče," řekl mluvčí policie Bohumil Malášek.

Objekt v brněnské Polní ulici, který je sídlem Městského soudu v Brně, soudu pro Brno-venkov a státního zastupitelství, musel být třikrát evakuován. Ani jednou pyrotechnici nálože nenašli.

Kriminalisté pak začali zjišťovat, která jednání se ve dny, kdy byly útoky ohlášeny, měla konat. Tak se dostali na stopu pachatele. Zjistili, že si vždy v den naplánovaného přelíčení zajel z Oslavan do sousedních Tetčic. Z veřejného telefonního automatu pak volal coby anonym na krizovou linku 112.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám