Hlavní obsah

Matka se synem okradli mrtvolu muže

Právo, Miroslav Homola
Brno

Třiapadesátileté žena a její třiadvacetiletý syn podle policistů okradli mrtvého třiačtyřicetiletého muže z Dolní Kounice na Brněnsku. Peníze pocházely z prodeje domu.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Žena se synem bydleli společně s nebožtíkem, po jeho smrti si začali žít na vysoké noze, koupili si ojeté auto, jedli v restauracích a kupovali značkové oblečení. V městečku je místní obyvatelé, kterým takové jednání neuniklo, s určitou dávkou černého humoru začali označovat za dědice po zemřelém.

Muž před smrtí získal z prodeje domu asi tři čtvrtě miliónu korun. Dvojice byla podezřelá, že si peníze nechala.

„Během měsíce se kriminalistům podařilo nasbírat dostatek důkazů, na jejichž základě se matka se synem přiznali, že mrtvého okradli,“ uvedl mluvčí policie Bohumil Malášek. Syn se již doznal, že poté, co jeho bývalý kamarád z mokré čtvrti několik dnů nevyšel ze svého pokoje, tak do něj vlezl nezajištěným okénkem. Mrtvola ho nevyděsila. Naopak s chladnokrevností opatrně místnost prohledal a byl úspěšný. Teprve až poté, co si odnesl peníze, ohlásili nález zemřelého.

Pikantní na hororovém příběhu je, že zloději, kterým v minulých dnech sdělili obvinění pro podezření z trestného činu krádeže nedokáží říct, kolik peněz si vlastně odnesli. Jejich údaje se pohybují v rozmezí od sto padesáti do sto sedmdesáti tisíc. A i když muž poté, co inkasoval za dům tři čtvrtě milionu zřejmě poplatil nějaké dluhy, včetně částky na výživné, pořád ještě chybí několik set tisíc korun, které jsou zatím neznámo kde. Není vyloučeno, že mrtvý mohl být okraden i nějakou další neznámou „hyenou“.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám