Hlavní obsah

Lupič hrozil na poště na Náchodsku bombou

Právo, Ludmila Žlábková
Náchod

Celkem padesát tisíc korun požadoval ve středu ráno po obsluze poštovní přepážky na pobočce České pošty v menší obci na Náchodsku devatenáctiletý mladík z Náchodska. Jeho loupežná výprava mu však zisk nepřinesla a on sám byl brzy lapen policií.

Článek

„Krátce po osmé hodině, hned po otevření pošty, přistoupil k přepážce mladík zachumlaný v bundě s kapucí na hlavě a strčil do okénka papírek. Na něm měl napsáno, že má u sebe bombu a požaduje vydání 50 tisíc korun,“ uvedla náchodská policejní mluvčí Eva Prachařová s tím, že obsluha za přepážkou mu však odmítla cokoli vydat.

Mladík na nic nečekal a z pošty utekl. Pracovnice pošty okamžitě vytočila linku tísňového volání. Policisté ihned povolali všechny dostupné hlídky a vyrazili pročesat místo loupeže i okolí.

Důkladné prohledávání přineslo již záhy výsledek,“ pokračovala mluvčí. Jedna z hlídek narazila na podezřelého muže u místního nádraží. Ten se dal při spatření hlídky na útěk.

„Po krátké honičce jej policisté dostihli a zadrželi. V současné době je zadržený mladík v péči náchodské kriminální služby. Za loupež mu nyní hrozí až desetiletý trest odnětí svobody,“ dodala Prachařová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám