Hlavní obsah

Vrah pracovníka ochranky měl být na záchytce, policisté ho ale pustili

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jihlava

Pobudu, který ve čtvrtek 18. února v podvečer ubodal zaměstnance ochranky, který ho vykázal z obchodu v Třebíči, měli jen několik hodin předtím policisté na doporučení lékaře odvézt na záchytku.

Článek

Uvedla to mluvčí jihlavské policie Jana Kroutilová s tím, že případem se od pátku zabývá oddělení vnitřní kontroly Krajského ředitelství Policie ČR Jihlava.

Podnapilý 68letý bezdomovec nyní ve vazbě čelí obvinění z trestného činu vraždy za smrt 63letého hlídače obchodu. Policejní hlídka jej zadržela v centru Třebíče již čtyři hodiny před vraždou. Lidi podle svého obligátního zvyku obtěžoval jen asi 300 metrů od místa večerního brutálního činu, na opačné straně náměstí. [celá zpráva]

„Policisté zakročili, neboť muž byl podezřelý ze spáchání přestupku proti veřejnému pořádku. Jevil známky choroby a vzniklo podezření, že je ovlivněn alkoholem. Vzhledem k jeho zdravotnímu stavu nebylo možné provést dechovou zkoušku. Z toho důvodu ho policisté převezli na ošetření k lékaři. Po vyšetření lékař doporučil převezení na protialkoholní záchytnou stanici,“ uvedla Jana Kroutilová.

Hlídka však muže na záchytku neodvezla. Policisté usoudili, že se uklidnil, a protože se ani v minulosti nedopouštěl fyzického násilí, pustili ho. O pár hodin později ho vykázal zaměstnanec ochranky z nákupního centra - opět kvůli obtěžování lidí. Tentokrát však pobuda vytáhl nůž a ostrahu obchodu zavraždil.

Kontrola, zda policisté něco nezanedbali, bude probíhat v řádu několika týdnů.

K případu, kdy policie mohla dopředu zasáhnout a zabránit vraždě, došlo před několika dny také v Českých Budějovicích. Muž tam zabil svoji matku a jejího mažela. Policejní kontrola posléze ukázala, že vrah již před vraždou svým obětem vyhrožoval a policie o tom věděla, nic však neučinila. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám