Hlavní obsah

Náledí vedlo na Zlínsku k sérii dopravních nehod

Právo, Jiří Růžička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Náledí bylo v úterý ráno příčinou několika dopravních nehod ve Zlínském kraji. Bouraly osobní i nákladní vozy, ale také vozidlo zdravotnické záchranné služby. Potíže při cestě ke zraněným osobám zaklíněným v havarovaných vozech měli na namrzlých vozovkách i záchranáři.

Foto: Patrik Biskup, Právo

Hasiči pomáhají u nehody osobního vozu (Ilustrační foto)

Článek

„Hasiči opakovaně žádali správce komunikací o ošetření silnic,“ řekl mluvčí Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje Ivo Mitáček.

„Před sedmou ráno se hasiči těžko dostávali k havarované sanitce v Luhačovicích. Ta bourala cestou k předtím nahlášené dopravní nehodě. Po vzájemném střetu dvou aut na namrzlé vozovce došlo ke zranění řidičky a řidiče z osobních vozů. Byla jim poskytnuta nezbytná pomoc a na místo byl vyslán další vůz zdravotnické záchranné služby. Hasiči zajistili vraky vozů proti požáru a úniku provozních kapalin,“ řekl Mitáček.

"Sanitka spěchající k jiné nehodě zastavovali účastníci havárie," uvedl mluvčí zlínské záchranné služby  Petr Olšan. Sanitka se na náledí nestačila vyhnout a nabourala do jednoho z vraků.

V dalším případě došlo v Luhačovicích ke střetu osobního auta a nákladního vozu na svoz domácího odpadu. Rovněž zde došlo ke zranění řidiče osobního auta. Zaklíněná a v bezvědomí zůstala v autě čtyřiadvacetiletá řidička osobního auta u Nové Dědiny na Kroměřížsku.

„Událost nahlásil jeden z našich kolegů, který jel kolem. Poskytl jí první pomoc a probral ji z bezvědomí. Přivolaní hasiči ji vyprostili z vraku a předali lékařům,“ uvedl Mitáček.

Vážná dopravní nehoda šesti aut zablokovala ráno také silniční nadjezd ve Vsetíně. Hasiči museli vyprošťovat tři zaklíněné osoby, jednoho zraněného transportoval do nemocnice vrtulník.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám