Hlavní obsah

Žena hlídala děti ve školce opilá, dostala podmínku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové

Okresní soud v Hradci Králové v pondělí uložil bývalé ředitelce jedné z královéhradeckých mateřských školek Stanislavě Vokřálové, která loni hlídala děti opilá, trest čtyři měsíce odnětí svobody podmíněně odložený na 18 měsíců. Řekl to soudce Michal Griger.

Článek

"Soud ženě také uložil zákaz vykonávání pedagogické činnosti s nezletilými dětmi na dva roky," řekl Griger. Někdejší ředitelka Mateřské školy v ulici Milady Horákové v Hradci Králové se hlavního líčení nezúčastnila. Rozsudek soudu v této kauze dosud není pravomocný, obhájce si ponechal lhůtu na podání odvolání.

Podle policie žena vloni v září hlídala opilá 18 dětí ve věku pět až šest let, žádnému z dětí se naštěstí nic nestalo. Policie při dechové zkoušce u ženy zjistila 2,6 promile, lékaři v její krvi potvrdili 2,31 promile alkoholu.

Hradečtí radní odvolali ředitelku školy z funkce. Náměstek hradeckého primátora Martin Soukup celou událost vloni označil za nešťastnou událost a osobní tragédii.

Reklama

Výběr článků

Načítám