Hlavní obsah

Neznámý muž na Zlínsku lákal u škol dívky do auta

Právo, Jiří Růžička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zlín

Případy výskytu podezřelých mužů, kteří projevují neobvyklý zájem o děti v okolí základních škol, přivedly do pohotovosti policisty na Zlínsku. Zlínští a vsetínští policisté v posledních týdnech přijali několik oznámení o pohybu podezřelých mužů u základních škol.

Článek

„V Dolní Lhotě měl jeden muž ukazovat na jedenáctiletou dívku, aby za ním šla k autu. Děvče se však leklo a odešlo. Muž šel kousek za ní, když však zašla do budovy školy, vrátil se k autu a odjel,“ sdělila v pondělí mluvčí zlínské policie Jana Bartíková.

„Člověk s podobným popisem měl být viděn také v Újezdu a u základní školy v Luhačovicích. Podle dívek má tento muž asi čtyřicet let, je 170 – 175 cm vysoký, pevnější postavy, má pleš, krátce střižené vlasy a nosívá brýle. Na první pohled údajně trochu připomíná Ondřeje Hejmu. Jezdí v červeném favoritu, na anténě má bílý míček,“ sdělila Bartíková.

Natáčel a fotil

U školy v Brumově-Bylnici zase viděli osobní auto audi černé barvy s černými okny a slovenskou registrační značkou. Muž, který seděl v tomto voze, měl natáčet a fotit děti vycházející ze školy.

„Tímto varováním rozhodně nechceme vyvolávat přehnanou paniku. Je však naší povinností připomenout, že děti by se za žádných okolností neměly nechat na nic nalákat cizím člověkem, nastoupit k němu do vozu nebo s ním kamkoliv odejít. Policisté samozřejmě okolí škol častěji střeží. Informace o podezřelém chování dospělých mužů u základních škol přijmeme na lince 158,“ řekla Bartíková.

Desetileté nabízel tisícovku

Podobná příhoda vyvolala koncem ledna dusnou atmosféru také na Vsetínsku. U jedné ze základních škol ve Vsetíně zastavil neznámý muž teprve desetiletou dívenku s dotazem, zda si nechce vydělat peníze.

„Doslova se jí zeptal, zda si nechce vydělat tisíc korun. Jelikož dívka s mužem nekomunikovala, odešel. Po příchodu domů o nebezpečném setkání s cizím člověkem řekla rodičům a informace byla předána policistům,“ sdělila mluvčí vsetínské policie Ludmila Brousilová.

„Na Vsetínsku pak začaly jarní prázdniny, žádný další případ jsme nezaznamenali. Policisté situaci velmi podrobně monitorují. Nic nelze podcenit, poznatky je však třeba vyhodnocovat velmi racionálně už i s ohledem na zjitřenou pozornost veřejnosti i dětí samotných,“ uvedla Brousilová.

Reklama

Výběr článků

Načítám