Hlavní obsah

Policisté kontrolovali ohleduplnost lyžařů na sjezdovkách

Uherské Hradiště
Aktualizováno

Na bezpečný provoz na sjezdovkách, ohleduplnost lyžařů i na kriminalitu v lyžařských areálech Osvětimany, Stupava a Lopeník se dnes zaměřili policisté z Uherskohradišťska.

Foto: Zdeněk Němec, ČTK

Policisté vyrazili na kontrolu na lyžích

Článek

Do preventivní akce bylo nasazeno osm mužů zákona. Někteří z nich byli na lyžích a sněžném skútru přímo na sjezdovkách, jiní kontrolovali parkoviště, řekl v sobotu mluvčí uherskohradišťské policie Aleš Mergental.

"Tato oblast byla stále mírně podceňovaná. Přitom je zde velká koncentrace lidí a kriminalita se zde rozhodně děje," řekl Mergental.

Foto: Zdeněk Němec, ČTK

Policisté na akci použili i sněžný.

Agresivita lyžařů navíc v posledních letech výrazně stoupla. Uherskohradišťští policisté například nyní šetří případ, který se stal 14. února v lyžařském středisku Stupava. Šestačtyřicetiletý muž jel podle policie příliš rychle a bezohledně, když na svahu srazil o tři roky mladší ženu. Lékaři ji odvezli do nemocnice s naštípnutým obratlem a přetrhanými vazy v koleni. "Muž je podezřelý z trestného činu ublížení na zdraví," doplnil mluvčí.

 Akce i na Šumavě

Také s běžkami na nohou se budou ode dneška vydávat na běžecké stopy na Železnorudsku policisté z místního oddělení. Při preventivních a informačních službách na běžkách budou v oblíbené rekreační oblasti kontrolovat, zda lyžaři úmyslně neničí upravené běžecké stopy, svým jednáním neohrožují ostatní i to, jestli nebloudí či nevstupují mimo vyznačené tratě, uvedla klatovská policejní mluvčí Dana Ladmanová.

"V minulém roce jsme kontrolovali tratě pouze se sněžným skútrem a vznikl nápad kontrolovat tratě i na běžkách," vysvětlil vedoucí železnorudského policejního oddělení Bedřich Karl.

Kromě kontroly policisté spolu s členy horské služby běžkařům doporučují, aby neopouštěli značené stopy a nevydávali se do neznámého terénu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám