Hlavní obsah

Manželé se zabarikádovali před exekucí

Novinky, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Znojmo
Aktualizováno

Policejní manévry zažila ve čtvrtek malá obec Milíčovice na Znojemsku. Důvodem bylo nasazení zásahové jednotky a vyjednávače u muže, který se se zbraní v ruce zabarikádoval v domě a nechtěl se nechat odvést k exekučnímu řízení. Muži hrozí až pětiletý žalář.

Foto: Alex Švamberk, Novinky

Článek

Scéna jak z akčního filmu začala po půl desáté dopoledne, když přišli znojemští policisté muže předvést na základě soudního rozhodnutí k exekučnímu řízení. Muž hlídku uvítal se zbraní v ruce a s prstem na spoušti.

„Agresivní muž se pak ukryl ve svém domě i se svou manželkou a odmítal uposlechnout výzvy,“ řekla mluvčí policie Lenka Drahokoupilová. Oba odmítali opustit svůj úkryt, v domě se doslova zabarikádovali.

Moment překvapení

Ke slovu se tak dostala zásahová jednotka s vyjednavačem. „Vycvičení profesionálové využili dostupné prostředky, vnikli do domu a nebezpečného muže i ženu krátce před třináctou hodinou zadrželi,“ doplnila Drahokoupilová s tím, že policisté využili momentu překvapení.

Dvojice s pouty na rukou skončila v policejní cele. Policisté nyní případ vyšetřují jako vyhrožování, muži hrozícímu střelnou zbraní hrozí až pětileté vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám