Hlavní obsah

Muže podezřelého z pokusu o znásilnění čtyř žen zadržela policie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karviná

Karvinská policie zadržela dvacetiletého muže, kterého viní z toho, že se během posledních šesti měsíců pokusil v Havířově znásilnit minimálně čtyři ženy. Napadené se vždy bránily a volaly o pomoc. Násilník proto raději utekl. Mladíka, kterého z těchto činů podezírají, policisté zadrželi krátce po posledním útoku.

Článek

"Napadené ženě tehdy pomohl kolemjdoucí muž," uvedla mluvčí karvinské policie Zlatuše Viačková. Policisté mladíka obvinili ze čtyř znásilnění ve stádiu pokusu. Domnívají se ale, že jich má na svědomí víc.

"Žádáme ženy, které se v posledních šesti měsících staly obětí obdobného útoku, aby se obrátily na kterékoliv policejní oddělení Policie České republiky či bezplatnou linku 158," uvedla Viačková.

Hovořil česky bez vulgarismů

Muž vysoký 160 centimetrů s mírným předkusem prý napadené většinou nejprve oslovil a požádal o cigaretu. "Jindy se zeptal na jejich jméno. Hovořil česky, obětem tykal a nepoužíval vulgarismů," popsala mluvčí.

Dodala, že ženy pak sledoval a vyčkával na vhodný okamžik beze svědků. "Nevyhledával však vyloženě odlehlá místa, ale byl schopen zaútočit i v poměrně zabydlené oblasti," uvedla Viačková.

Poslední útok v půlce února

Naposledy zaútočil 13. února večer. Ženu tehdy povalil na zem, kde na ní nalehl a osahával ji přes šaty. "V dalším počínání mu zabránil svým rázným a odvážným přístupem mladík, který šel okolo," řekla policistka.

Muže podezřelého z útoků na ženy zadrželi v těchto dnech i policisté na Novojičínsku. Z obtěžování několika žen obvinili osmačtyřicetiletého muže z Kopřivnice. Od loňského listopadu si podle policie vždy v ranních hodinách náhodně vybral nějakou ženu, ke které přistoupil zezadu a rukou ji sáhl na přirození či hýždě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám