Hlavní obsah

Zlínští policisté chytili za dvě hodiny 11 opilých řidičů

Novinky, Jiří Růžička, Právo
ZLÍN

Zcela rekordní počet 11 podnapilých řidičů během pouhých dvou hodin zjistili v sobotu během dopravně bezpečnostní akce policisté na Zlínsku. V průběhu dalších hodin se pak jejich počet vyšplhal až ke dvěma desítkám.

Článek

"Je to neuvěřitelné, ale navzdory celostátním dopravním akcím, které proběhly v minulých dnech, navzdory tomu, jak jsou o výsledcích řidiči informováni, případů zjištěných podnapilých řidičů přibývá. Jen v okrese Zlín jich bylo od začátku roku při kontrolách zjištěno již osm set," informoval v neděli Právo mluvčí zlínské policie Ivo Mitáček.

"Vysvětlení, proč zjišťujeme podnapilé řidiče i v dopoledních hodinách, když nejde o zbytkový alkohol, prostě neexistuje. Neumíme si například vysvětlit, proč řidička mopedu musí v sobotu ráno vyrazit na cestu, když se předtím zastaví na dvě piva. Nebo se nám přizná řidič, u něhož jsme naměřili 1,77 promile, že za posledních čtyřiadvacet hodin vypil tři čtvrtě litru vodky a zapil to jednou dvanáctkou," vypočítal ze statistiky víkendové akce policistů na Zlínsku Mitáček.

Policisté zvýšili produktivitu

Zda byla troufalost řidičů po celostátních dopravních akcích větší v předtuše vyčerpaných policistů, kteří budou odpočívat a na silnicích je nebude vidět, to Mitáček nepotvrdil. Policisté podle jeho slov ale zvýšili produktivitu práce.

"Začali jsme používat novou metodu. Dříve, když hlídka zjistila pozitivní dechovou zkoušku a byl zapotřebí odběr krve, policisté s řidičem jeli k lékaři a kontrola tak na silnici hodinu chyběla. Nyní máme pro takové případy vyčleněn jeden vůz, který na přivolání přijede a podnapilého řidiče odveze a hlídka může kontrolovat další řidiče," uzavřel Mitáček.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám