Hlavní obsah

Jedenáctiletý chlapec vypadl z šestého patra domu

Novinky, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Neratovice
Aktualizováno

O život teprve jedenáctiletého dítěte bojují středočeští záchranáři v Neratovicích. Zatím z neznámých příčin vypadlo dítě z okna domu v šestém patře. Na místo zdravotníci přivolali vrtulník z Prahy.

Foto: Vladimír Vácha, Právo

Článek

„V tuto chvíli zasahujeme v Neratovicích u těžce zraněného jedenáctiletého dítěte, které vypadlo z okna v šestém patře. Na místo nám míří i Letecká zdravotnická záchranná služba z Prahy,“ řekla mluvčí záchranné služby Tereza Janečková.

Sanitní vůz na místo vyjel v půl osmé, na místě zasahovala posádka rychlé lékařské pomoci z Neratovic. Do příjezdu záchranářů na místě prováděl u chlapce resuscitaci lékař, který šel náhodou kolem, protože zraněný nedýchal.

Lékař obnovil chlapci životní funkce

Po příjezdu záchranářů, kteří byli na místě již během tří minut, se mu podařilo u chlapce obnovit srdeční akci a dýchání. Lékařka záchranné služby poté těžce zraněnému zajistila dýchací cesty a připojila jej na umělou plicní ventilaci.

"Chlapec byl také umístěn do vakuové matrace. Utrpěl mnohočetná těžká zranění a po zajištění byl předán k leteckému transportu do Fakultní nemocnice v Motole. Na místě zasahovala policie, která se případem zabývá," doplnila Janečková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám