Hlavní obsah

Kolem hořícího domu jeli náhodou policisté, zachránili z něj ženu

Právo, fre

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Jedenašedesátiletou ženu zachránilo v úterý z hořícího domu v Ostravě-Vítkovicích sedm policistů pohotovostního a eskortního oddělení moravskoslezského krajského ředitelství.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

„Policisté se vraceli z výcviku na základní útvar. Po 17. hodině si všimli, že z jednoho domu v Ostravě-Vítkovicích se valí hustý kouř z komína i oken,“ uvedla krajská policejní mluvčí Soňa Štětínská.

Muži vyrazili dveře, kvůli hustému kouři však nemohli postupovat dále, a tak vyrazili i okno a začali prohledávat jednotlivé pokoje a zjišťovat, jestli je někdo v objektu. „Na volání policistů se ozval slabý ženský hlas,“ dodala Štětínská.

I přes hustý kouř podle ní nakonec policisté ženu našli a vynesli ven z domu. „Žena v té době již špatně komunikovala. Zřejmě se nadýchala zplodin,“ upřesnila Štětínská s tím, že policisty ujistila, že byla v domě sama.

Dům však poté začal hořet, pravděpodobně od televizoru. Policisté se museli do objektu ještě jednou vrátit a před dojezdem hasičů a záchranářů požár uhasili. V péči lékařů skončila nejen jedenašedesátiletá žena, ale také tři zasahující policisté, kteří se také nadýchali zplodin.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám