Hlavní obsah

Bývalou výrobnu nanuků na Kroměřížsku zlikvidoval požár

Zdounky

Požár výrobní haly ve Zdounkách na Kroměřížsku v úterý způsobil podle jejího majitele škodu v desítkách miliónů korun. Jednalo se o budovu bývalého podniku Lakrum, kde se dříve vyráběly nanuky a nyní plastové sloupky k okrajům silnic. Zasažen byl kompletně celý objekt, nikdo nebyl zraněn, řekl mluvčí krajských hasičů Ivo Mitáček.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

Na místě bylo pět jednotek hasičů se sedmi cisternami i výškovou technikou. "Halu o rozměrech zhruba 30 krát 50 metrů jsme hasili z několika stran. Z objektu šlehaly vysoké plameny. Hala je zcela vyhořelá, střecha je pryč. Zničené jsou výrobní stroje i samotné výrobky," popsal Mitáček.

Hasičům se zhruba po hodině intenzivního hašení podařilo požár lokalizovat a zabránit jeho rozšíření na okolní budovy a sklady. Dohašování a likvidační práce budou podle Mitáčka trvat nejméně do noci. Obrovský oblak dýmu s nebezpečnými zplodinami hoření, který byl vidět až ze zhruba deset kilometrů vzdálené Kroměříže, podle mluvčího vítr unášel mimo obydlené oblasti.

V době vzplanutí byli v budově tři zaměstnanci firmy a dalších šest z externí společnosti, kteří pracovali na střeše. Všichni stihli před extrémně rychle se šířícími plameny utéci. Příčinu vzplanutí objektu stanoví vyšetřovatelé hasičů i policie.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám