Hlavní obsah

Manžel pět let mlátil svou ženu, dostal podmínku

Právo, pko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Dlouhé roky trpělivě snášela padesátiletá žena z Blanenska rozmary svého manžela. Za údajné nedostatky ve vedení domácnosti ji muž mlátil, dokonce i před jejich dětmi. V úterý mu za týrání osoby žijící ve společné domácnosti odvolací brněnský Krajský soud potvrdil podmíněný trest.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Divoká domácnost panovala v rodinném domku od poloviny roku 2004 až do června 2009, kdy se celá věc provalila a žena už nedokázala a ani nechtěla dál maskovat podlitiny a šrámy.

„Obžalovaný ženě vyčítal nepoklizené prádlo či neuklizený dvůr, za což ji vulgárně nadával. Několikrát ji srazil na zem, klekl na ni, mlátil ji hlavou o zem a škrtil ji. V koupelně ji také přetáhl přes záda násadou od mopu,“ stojí v rozsudku okresního soudu v Blansku, s který byl muž nespokojen.

„Všichni svědci včetně starostky jsou její příbuzenstvo. Žena dělala na pumpě, tam chodí stovky lidí, ale nikdo ji tam neviděl s modřinami. Není přece možné, abych ji mlátil a nikdo si toho v práci nevšiml. I teď mě doma neustále provokuje,“ hájil se divoký manžel.

Podle soudu se ale týrání nade všechnu pochybnost prokázalo. „Soud prvního stupně provedl správně všechny důkazy, jeho závěry neodporují formální logice. Děti byly opakovaně přítomny fyzickému napadení. Další svědci sice nebyli přítomni útokům, ale žena se jim se svými zážitky svěřila,“ vysvětlila verdikt soudkyně Markéta Jirsová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám