Hlavní obsah

Policie obvinila kvůli dotacím manželku poslance Wolfa

Právo, rav

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Protikorupční policie obvinila v těchto dnech v kauze ostravského poslance Petra Wolfa (49) další osobu. Podle dobře informovaného zdroje Práva jde přímo o Wolfovu manželku Hanu (47), která spoluvlastní firmu UT 2002 a je její jednatelkou.

Foto: Milan Malíček, Právo

Poslanec Petr Wolf na jednání Sněmovny

Článek

Právě prostřednictvím této společnosti měl Wolf podle dřívějšího obvinění zneužít miliónové státní dotace a tím se dopustit podvodu a porušování autorského práva. Podle mluvčího protikorupční policie Romana Skřepka nyní přibylo obvinění další osoby.

„Týká se to nového trestného činu dotační podvod, za který nově obviněné osobě hrozí v případě odsouzení dva roky až osm let vězení,“ uvedl bez dalších podrobností Skřepek. Jak Wolf, tak druhá obviněná už byli podle Skřepka vyslechnuti.

Wolf byl zvolen do Sněmovny za ČSSD, ale skončil mezi přeběhlíky, kteří umožnili fungování středo-pravicové koaliční vlády pod vedením Mirka Topolánka (ODS).

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám