Hlavní obsah

Kočky zachránily spící majitelku před požárem

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Krnov

Čtyřem domácím kočkám může podle hasičů vděčit za záchranu života majitelka rodinného domu v Krnově, která usnula ve chvíli, kdy od rozpáleného přímotopu začalo hořet vybavení bytu. Kočky majitelku vzbudily olizováním a hlasitým mňoukáním. Z objektu pak žena utekla na poslední chvíli a zavolala hasiče.

Článek

„Při své záchraně si žena způsobila lehké popáleniny na rukou a nadýchala se zplodin. Policisté ji odvezli k ošetření do nemocnice,“ uvedl mluvčí moravskoslezských hasičů Petr Kůdela.

Škoda je vyčíslena na 300 tisíc korun. „Hasiči po příjezdu zjistili, že hoří v koupelně. Po dvaceti minutách se jim podařilo oheň uhasit,“ dodal Kůdela.

Během jediného týdne jde podle něj o druhý požár, před kterým majitele objektu varovala domácí zvířata. Minulou středu probudil majitele domu v Žermanicích na Frýdecko-Místecku německý ovčák, který ucítil kouř. [celá zpráva]

„Oheň vystřelil záslepku otvoru v komíně v prvním patře a šířil se po pokoji. Protože všichni obyvatelé domu spali v přízemí, musel je varovat jejich pes. Probudil je štěkáním a škrábáním na dveře ložnice. Požár si proto vyžádal škodu pouze kolem 200 tisíc korun a hlavně žádné zranění,“ dodal Kůdela.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám