Hlavní obsah

Na nádraží v Brně se pobodali bezdomovci

– Brno
Právo, Petr Kozelka

Krvavé divadlo se odehrálo ve čtvrtek večer na prostranství před brněnským hlavním nádražím. Dva opilí bezdomovci se tam do sebe pustili nejdříve pěstmi, pak ale jeden z nich vytáhl nůž a zabodl ho svého sokovi do břicha. O jeho život museli bojovat lékaři, útočník skončil v policejní cele.

Článek

„Do konfliktu se tam dostali dva muži, šedesátiletý bodl nožem do břicha svého třicetiletého protivníka. Útočník byl zadržen a je vyšetřován pro ublížení na zdraví, za což mu hrozí až deset let vězení,“ řekla policejní mluvčí Julie Zelená. Po oznámení na místo vyjeli kromě policistů i záchranáři.

„Pobodaný muž byl s těžkým zraněním transportován na urgentní příjem Fakultní nemocnice a ihned byl operován. Starší z mužů utrpěl povrchová zranění a záchranáři ho odvezli do brněnské Úrazové nemocnice,“ dodal mluvčí jihomoravských záchranářů Radek Turin.

Okolí brněnského nádraží patří k bolestivým místům jihomoravské metropole. V okolí nádraží se potulují desítky podezřelých existencí, kapsářů, bezdomovců a žebráků, kteří nezřídka obtěžují cestující žádostmi o pár drobných. Přestože policisté téměř neustále okolím prochází, nedaří se jim bezdomovce od nádraží vytlačit.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám