Hlavní obsah

Starostu Brna Žabovřesk si odvedla policie, údajně kvůli úplatku

Právo, Petr Kozelka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Pro starostu brněnské městské části Žabovřesky Aleše Kvapila si ve čtvrtek přišla přímo do úřadu policie. Podle nepotvrzených informací měl policejní zásah souvislost s údajným Kvapilovým korupčním jednáním. Zda byl starosta ale z nějakého konkrétního skutku obviněn policie odmítá sdělit.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

„V této fázi bohužel nemůžu tuto informaci ani potvrdit, ani vyvrátit,“ stručně reagovala policejní mluvčí Pavla Kopecká. Že ale v Brně operovali příslušníci protikorupční policie připustila jihomoravská policejní mluvčí Julie Zelená s tím, že o jejich akci však nemá žádné bližší podrobnosti.

V brněnské ODS vypukla po Kvapilově zadržení informační panika. Ani nejvyšší představitelé strany v regionu vůbec netušili, zda a proč se o starostu policie vlastně zajímá, řada spolustraníků totiž Kvapila ještě několik hodin před policejní akcí potkala.

„Je to pro nás velké překvapení, snažíme se zorientovat a zjistit, co se vlastně stalo,“ řekl Právu předseda oblastní rady ODS Pavel Blažek.

Okamžitě se také vyrojily spekulace, zda nemá policejní akce politické předvolební pozadí. Kvapil totiž figuruje na kandidátce pro jarní volby do Sněmovny figuruje na volitelném šestém místě. Důvěryhodný zdroj Práva ale také naznačil, že Kvapil si zřejmě žil nad poměry starosty městské části.

„Prý si nedávno koupil velmi luxusní limuzínu,“ řekl zdroj. Žabovřesky jsou také atraktivní lokalitou pro developery, proto není vyloučeno, že údajné korupční jednání souvisí právě se zajímavými pozemky v této části Brna.

Reklama

Výběr článků

Načítám