Hlavní obsah

Otec osahával dceru ve vaně, soud mu potvrdil podmíněný trest

Právo, Petr Kozelka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Pravidelné návštěvy otce se postupem času změnily pro třináctiletou dívku v noční můru. Muž z Velkých Opatovic na Blanensku totiž svou vlastní dceru, s níž po rozvodu nežil, osahával a sexuálně obtěžoval. Ve čtvrtek mu za to odvolací brněnský krajský soud potvrdil podmíněný trest.

Článek

Otec se nejprve několikrát vetřel do koupelny, když byla jeho dcera ve vaně. Pod záminkou, že jí umyje záda, se jí začal dotýkat, podle soudu ale rozhodně nezůstal jen u zad. Osahávání ve vaně otce rychle přestalo uspokojovat a začal si dovolovat stále více.

Vyčíhal si příhodný okamžik a dceru v obývacím pokoji povalil na gauč, vyhrnul jí triko a udělal „cucflek“ na břiše. V dalším případě už mu pouhé sání kůže nestačilo, dívku svlékl a osahával na prsou a přirození.

„Jeho kontakty s dcerou neměly žádný sexuální podtext,“ snažila se soud pohnout k mírnosti mužova advokátka.

„Nebylo to žádné kočkování ani nevinná hra,“ kontrovala naopak státní zástupkyně. Podle odvolacího senátu v čele s Karlem Hortíkem soud dostatečně prokázal, že ke skutku došlo, a obžalovaný za něj musí být potrestán.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám