Hlavní obsah

Výjezd zlínských hasičů troskotal na dvou nehodách

Právo, Jiří Růžička
Zlín
Aktualizováno

Dvojí nehoda provázela ve středu podvečerní zásah zlínských hasičů. Nejprve se vybourala cisterna, ve které zůstal jeden hasič zaklíněn. Vyslaný záchranářský jeřáb, měl však také dopravní nehodu.

Foto: Petr Nový, Novinky

Článek

„K první nehodě záchranářů došlo po smyku při objíždění jiného vozidla. Cisterna vyjela mimo vozovku a skončila asi tři metry pod úrovní terénu. Kabina byla zdemolovaná, jeden z členů posádky zůstal zaklíněn,“ řekla mluvčí krajského policejního ředitelství Zlínského kraje Jana Bartíková.

„Jeli s cisternou k zásahu při úniku nebezpečné látky do potoka,“ upřesnil důvod výjezdu Vít Rušar z Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje. Jeden z hasičů utrpěl vážné zranění, další utrpěl lehčí poranění, ostatní tři hasiči zůstali v nemocnici na pozorování.

Na pomoc vyslaná posádka havarovala

K pomoci havarované cisterně jela jednotka hasičů s jeřábem z Otrokovic. „Vůz jel s varovnými majáky a zapnutými hlasitými signály. Na světelné křižovatce v Loukách došlo k nehodě s osobním vozidlem,“ uvedl Rušar.

Dopravní policisté nakonec hasičům vyšli vstříc a jeřáb, který měl pomoci u předchozí nehody, pustili bez větších prodlev dál. A tak se zpožděním se jim podařilo zaklíněného kolegu osvobodit. Oddychnout si však úplně nemohou. Nyní je čeká vyšetřování obou nehod.

"Celá posádka havarované cisterny byla předána k vyšetření lékařům.

Okolnosti vyšetřování obou nehod hasičských záchranářských vozidel jsou předmětem vyšetřování," řekla mluvčí Bartíková.

Reklama

Výběr článků

Načítám