Hlavní obsah

Vrah stopařky s odvoláním uspěl, místo doživotí bude za mřížemi 25 let

– Praha • Aktualizováno
Novinky, ČTK, Petr Nový

Za vraždu dvacetileté stopařky dostal Jiří Cimbál souhrnný výjimečný trest 25 let vězení. Rozhodl o tom ve středu pražský vrchní soud. V odvolacím jednání změnil verdikt královéhradeckého krajského soudu z loňského listopadu, muž dostal původně doživotní trest.

Foto: Jiří Bednář, Právo

Jiří Cimbál v jednací síni hradeckého krajského soudu.

Článek

Cimbál podle prvoinstančního senátu studentku, která cestovala stopem z Náchoda do Liberce, připravil o život v roce 2005 u Keteně na Jičínsku. Rozsudek je nyní pravomocný.

Krajský soud jej uznal vinným, že stopařku, kterou nechal nastoupit do svého vozu, se pokoušel osahávat a ona se tomu bránila. Poté ji usmrtil, protože se bál, že jeho čin prozradí a on bude potrestán.

Cimbál byl zatčen na konci září 2008, ale k činu se odmítl přiznat. Policie se na jeho stopu dostala poté, kdy obdržela oznámení o tom, že se Cimbál se svým skutkem svěřoval svému příteli Ondřeji Č., který začal spolupracovat s kriminalisty a nechal si do svého automobilu namontovat odposlechové zařízení.

Zhruba čtyřicet hodin zvukových nahrávek se tak stalo hlavním důkazním předmětem pro obžalobu. Mimo to policie našla i Cimbálovu pachovou stopu na dívčiných věcech, nalezených na místě činu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám