Hlavní obsah

Bankéř gambler kradl peníze klientům z účtů, půjde na pět let do vězení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Bývalý zaměstnanec Československé obchodní banky (ČSOB) Vít Prager, který klientům banky ukradl z účtů přes šest miliónů korun, půjde na pět let do vězení. Musí se také podrobit protialkoholní a protihráčské léčbě.

Článek

Ve středu o tom rozhodl odvolací Vrchní soud v Praze, který tak muži o 1,5 roku zpřísnil trest uložený královéhradeckým krajským soudem. Rozsudek je nyní pravomocný, možné je pouze dovolání k Nejvyššímu soudu.

Prager, který pracoval v královéhradecké pobočce ČSOB jako osobní bankéř a posléze jako pokladník, neoprávněně odčerpával peníze z účtů klientů od dubna 1999 do října 2007. Různě vysoké sumy peněz bezhotovostně převáděl na další účty a následně peníze v hotovosti vybíral.

Alkoholismus v počáteční fázi

Prohrával je v herních automatech nebo s nimi platil dluhy, které mu kvůli hraní vznikly. Banka po odhalení neoprávněných převodů uhradila majitelům účtů škodu ze svých zdrojů. Soud rozhodl, že Prager musí ČSOB peníze vrátit.

Obžalovaný se při středečním odvolacím jednání snažil novým znaleckým posudkem dokázat, že měl v době páchání trestné činnosti podstatně snížené ovládací schopnosti, protože byl závislý na alkoholu. Soud se ale přiklonil k závěrům původních znalců, podle kterých byl Pragerův alkoholismus teprve v počáteční fázi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám