Hlavní obsah

Vrchní soud potvrdil muži osm let za znásilnění nezletilé

Právo, Petr Marek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc

Na osm let do věznice se zvýšenou ostrahou poslal ve středu Vrchní soud (VS) v Olomouci 40letého Petra Novotného z Přerova za znásilnění nezletilé dívky. Potvrdil tak verdikt Krajského soudu (KS) v Ostravě z loňského 27. října, proti kterému se násilník odvolal.

Foto: Petr Mrek, Právo

Petr Novotný u Vrchního soudu v Olomouci.

Článek

Novotný dívku napadl loni 30. března v Kojetíně na Přerovsku. U železniční tratě ji povalil na zem, a přesto, že se slovně i fyzicky bránila, ji zalehl, znehybnil a chtěl ji znásilnit. To se mu ale díky urputnému odporu děvčete nepodařilo. Pokračoval však orálním sexem a toho zanechal až poté, když se na místo dostavila přivolaná hlídka policie.

U Vrchního soudu se Novotný domáhal vrácení věci soudu nižší instance. Tvrdil, že se nedopustil žádného znásilnění. Obžaloba je podle něj postavena pouze na nevěrohodné výpovědi dívky. Žádný jiný důkaz jej z údajného znásilnění prý neusvědčuje a rozhodně se nestalo nic z toho, co dívka uvádí.

Dále argumentoval tím, že je potřeba ještě celou záležitost objektivizovat a doplnit dokazování, aby bylo možné ve věci spolehlivě rozhodnout. Vrchní soud však jeho požadavky neakceptoval.

„Krajský soud důkazy vyhodnotil naprosto správně. Vinu Novotného spolehlivě prokazují,“ vysvětlil Právu mluvčí VS Petr Angyalossy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám