Hlavní obsah

Policisté zachraňovali řidiče, kterého navigace navedla do závějí

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Krnov

O tom, že se nevyplácí spoléhat jen na moderní techniku, se v noci na úterý přesvědčil řidič, kterého GPS navigace zavedla až na lesní cestu poblíž příhraničního Krnova. Když na neudržované cestě zapadl do závěje, pokoušel se požádat mobilním telefonem o pomoc policii, a technika ho zklamala podruhé, protože se dostal mimo dosah českého mobilního operátora.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Nakonec ale všechno dobře dopadlo - vyčerpaného, žíznivého a promrzlého řidiče zachránila hlídka cizinecké policie.

O příběhu muže, který svůj osud s důvěrou svěřil satelitní navigaci, informovala v úterý mluvčí severomoravské cizinecké policie Daniela Vlčková. Řekla, že řidič se nakonec po dlouhých útrapách dovolal na inspektorát cizinecké policie v Krnově.

První české číslo bylo na cizineckou policii

„Snažil se nejprve volat tísňovou linku 112, kde se mu ale ozval polský operátor. Ten mu pak sdělil číslo na nejbližší policejní útvar České republiky, což byl právě náš krnovský inspektorát,“ řekla Vlčková.

Vyslaní policisté vyjeli do vytipovaných míst, kde se snažili řidiče najít. Nakonec se dostali na vedlejší komunikaci mezi Úvalnem a Brumovicemi, která se v zimě neudržuje. Na to zde upozorňuje i dopravní značka.

 Pěší pátrání na neprůjezdné silnici

"Silnice je zcela neprůjezdná, proto se policisté do těchto míst vydali pěšky. Urazili asi tři kilometry, když našli ve sněhové závěji uvízlé auto i s vyčerpaným řidičem,“ dodala mluvčí cizinecké policie.

Řidič policistům vysvětlil, že ho do svízelné situace dostala GPS navigace, která ho do závějí navedla, když měl namířeno do Města Albrechtice. „Poté, co si řidič vozidlo zabezpečil, jej policisté převezli na vlakové nádraží ve Skrochovicích, kde se s poděkováním rozloučil. To už bylo úterý 9. února v 01:15 hodin,“ dodala Vlčková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám