Hlavní obsah

Marihuanu prodávali v Těšíně z okénka rychlého občerstvení

Právo, ab
Český Těšín

Z prodeje drog obvinili karvinští policisté dvě dívky ve věku 20 a 21 let, které v Českém Těšíně v okénku s rychlým občerstvením prodávaly marihuanu. Větší část zákazníků byla z Polska. Právu to řekla mluvčí karvinské policie Zlatuše Viačková.

Článek

Obchůdek rychlého občerstvení byl poblíž přechodu z Polska do České republiky. Jak dále uvedla Viačková, zájemce o marihuanu krátce po překročení hranice oslovovali na ulici rusky hovořící muži a směřovali je k okénku.

„Tam prodávaly marihuanu uvedené dívky. Stálým zákazníkům k marihuaně jako bonus dávaly smažené hranolky,“ popsala Viačková s tím, že kromě marihuany a hranolků nic jiného neměly. Kriminalisté při prohlídce provozovny zajistili 300 gramů drogy.

„Jednalo se o marihuanu vysoké kvality,“ řekla policejní mluvčí. Zákazníci se o možnosti koupit marihuanu v Českém Těšíně podle Viačkové také informovali na polském internetu. „Kriminalisté zjistili, že se na polském internetu objevují také informace o tom, že na českém území jsou prodej a distribuce marihuany beztrestné. To samozřejmě není pravda,“ upozornila.

Policisté skupinu sledovali asi půl roku. Zmíněné dvě dívky z Českého Těšína si obvinění vyslechly v závěru minulého týdne. „Vyšetřování případu ale zdaleka není ukončeno a je předpoklad, že padnou další obvinění, a to jednak osob, které zájemce na ulici oslovovaly, a také dodavatele marihuany,“ doplnila Viačková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám