Hlavní obsah

Policii se přihlásil snowboardista, který zranil lyžařku

Právo, Barbora Silná
Žitava

Šestnáctiletý německý snowboardista ze Žitavy, který začátkem ledna na sjezdovce Pod lany na Ještědu srazil a těžce zranil 67letou lyžařku, se přihlásil liberecké policii. Reagoval tak na informace v německém deníku Sächsische Zeitung, v němž nechali čeští policisté zveřejnit výzvu s pátráním po viníkovi nehody.

Foto: Lucie Poštolková, Novinky

Ještěd

Článek

Právu to sdělila mluvčí krajské policie v Liberci Vlasta Suchánková s tím, že mladý snowboardista bude vyslechnut v příštích dnech oficiální právní cestou. „Mladík sám při nehodě utrpěl zlomeninu nohy. Lékařskou pomoc vyhledal až na území svého státu,“ upřesnila Suchánková.

Německý snowboardista ženu srazil a ujel, aniž by jí pomohl. Starší lyžařka si při pádu zlomila zápěstí a bérce a v liberecké krajské nemocnici ji kvůli tomu lékaři museli operovat.

Po střetu policistům řekla, že lyžař mluvil německy. Proto se policisté v pátrání zaměřili i na pohraniční německé oblasti a spolupracovali v pátrání nejenom s tamními policisty, ale i médii.

Nehod na sjezdovkách přibývá

Policisté nyní podle Suchánkové mladíka vyslechnou, aby zjistili veškeré podrobnosti k nehodě. „Po provedení všech nezbytných úkonů bude rozhodnuto o trestně právní kvalifikaci případu,“ uzavřela Suchánková.

Nehod na sjezdovkách v Libereckém kraji přibývá. Každý den ošetří záchranáři několik takových případů. V neděli například vezli záchranáři do nemocnice 63letého lyžaře z Rokytnice nad Jizerou, který po střetu s jiným lyžařem spadl na vlastní lyži a rozřízl si dolní končetinu. Právu to sdělila mluvčí Zdravotnické záchranné služby Libereckého kraje Lenka Moravcová s tím, že v Pasekách nad Jizerou pak museli ošetřit devítiletého chlapce, do kterého narazil na vleku ve velké rychlosti jiný lyžař.

„Chlapec byl krátce v bezvědomí. Se zraněním hlavy byl odvezen do jilemnické nemocnice,“ podotkla Moravcová. Kvůli nedbalosti dalších rekreantů skončila v neděli v jablonecké nemocnici i 18letá dívka, kterou srazili sáňkaři na tanvaldském Špičáku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám