Hlavní obsah

Dva lidé zemřeli při srážce auta s rychlíkem

Právo, Vladislav Prouza

Rychlík zabil v sobotu odpoledne v Rádle u Jablonce nad Nisou dvojici pasažérů osobního vozu Citroën C 15. Nehoda se stala na nechráněném železničním přejezdu

Foto: Vladislav Prouza, Právo

Při další nehodě v Jilemnici narazil sypač do vozu Škoda Superb.

Článek

"Okolnosti nehody jsou předmětem dalšího vyšetřování. Vlak sunul vozidlo před sebou možná sto metrů," sdělil operační důstojník jablonecké policie. Obětí tragické nehody se stal 50letý muž a stejně stará žena.

Cestující vlaku, kteří vyvázli bez zranění, přepravily narychlo přivolané autobusy. Nehoda načas přerušila provoz na frekventované trati Liberec - Pardubice na  v úseku mezi Jeřmanicemi a Rychnovem u Jablonce nad Nisou.

Sypač zničil Superb

Zázrakem pouze zraněním kolene mladé ženy skončila v sobotu odpoledne v Jilemnici kolize sypače a vozu Škoda Superb. Sypači jedoucí za dalším silničářským speciálem zřejmě selhaly brzdy, načež řidič strhl volant do protisměru. Radlice sypače totálně zničila předek škodovky.

"Auto je si sice na odpis, ale bohudík, že to skončilo alespoň takhle. Vzadu seděly děti, kterým naštěstí nic nestalo. Manželku odvezli do nemocnice," konstatoval řidič Superbu. Silnici kudy denně projíždějí tisíce automobilů museli policisté možná na hodinu uzavřít. Z obou stran se tvořily dlouhé kolony aut.

Reklama

Výběr článků

Načítám