Hlavní obsah

Sebevrah skočil pod kamión přímo na dálnici D1

Právo, Novinky, Miloslav Hradil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Pod nákladní auto v sobotu odpoledne skočil na brněnské dálnici D1 u Střechova na Benešovsku sebevrah. Utrpěl vážná zranění, řekl ČTK mluvčí středočeských policistů Pavel Truxa. Další sebevraždu zřejmě chtěla spáchat postarší žena na Olomoucku.

Foto: Petr Nový, Novinky

Článek

První zmíněný případ způsobil nehodu, která na chvíli přerušila provoz na dálnici ve směru na Prahu. Pro muže, který utrpěl vážný úraz hlavy, přiletěl vrtulník.

Zdravotní stav muže je kritický. Truxa původně hovořil o tom, že zemřel. Podle záchranářů muž zřejmě skočil pod kamión z mostu.

Postarší žena zřejmě chtěla spáchat sebevraždu

Padesátiletá žena přežila pád z okna bytu v pátém patře domu na Trnkově ulici v Olomouci. Skokem se pravděpodobně pokusila spáchat sebevraždu.

Záchranáři ji ve vážném stavu s četnými zraněními převezli do Fakultní nemocnice v Olomouci. „V okamžiku našeho příjezdu byla ještě při vědomí,“ uvedl mluvčí Zdravotnické záchranné služby Olomouckého kraje Jan Weinberg.

„Žena byla u nás přijata s těžkým poraněním páteře, hrudníku a nohou. Lékaři ji hned operovali a nyní je hospitalizována na klinice anesteziologie a resuscitace,“ řekl Právu v sobotu mluvčí nemocnice Egon Havrlant.

Podle něj je stav pacientky stabilizovaný, nicméně stále vážný. „Její život však bezprostředně ohrožen není,“ konstatoval mluvčí. „Motiv jednání ženy je dosud předmětem šetření, stejně jako další bližší okolnosti případu. Žena zatím nemohla být vzhledem k jejímu stavu vyslechnuta,“ sdělila Právu v sobotu krajská policejní mluvčí Jitka Dolejšová.

Reklama

Výběr článků

Načítám