Hlavní obsah

V Šumperku někdo ubil muže k smrti

Právo, Miloslav Hradil
Šumperk

Muž zatím neznámé totožnosti se stal v sobotu zřejmě obětí násilného útoku v Šumperku. Časně ráno byl nalezen ještě živý, ale s těžkým poraněním hlavy u obchodního centra na Vítězné ulici. Dopoledne zemřel v nemocnici, kam byl převezen.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

„Policisté přijali ráno od záchranářů oznámení, že u obchodního centra byl nalezen zraněný muž. Postižený, jehož totožnost kriminalisté prověřují, byl s těžkým poraněním hlavy převezen do nemocnice, kde na následky vážného zranění během dopoledne zemřel,“ řekla Právu v sobotu po poledni krajská policejní mluvčí Jitka Dolejšová.

Mrtvý byl podle informací Práva bezdomovcem. Šumperští kriminalisté společně s kriminality Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje případ vyšetřují pro podezření ze spáchání trestného činu těžkého ublížení na zdraví s následkem smrti. Pachateli hrozí až 15 let vězení.

„Policisté na případu intenzívně pracují a byla nařízena soudní pitva zemřelého. Z dosud zjištěných poznatků a zajištěných stop vyplývá, že zranění zavinila pravděpodobně cizí osoba,“ uvedla mluvčí.

Kriminalisté prosí veřejnost o spolupráci. „Pokud se někdo v sobotu v době od 4. do 6. hodiny ranní pohyboval v blízkosti OC Kaufland na ulici Vítězné v Šumperku a mohl by podat kriminalistům jakékoli informace, které by pomohly s objasněním události, ať kontaktuje policisty na nejbližší policejní služebně, případně prostřednictvím linky 158,“ dodala Dolejšová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám