Hlavní obsah

Neznámý muž na Úřadu vlády vyhrožoval, že zabije ministryni Kovářovou

Právo, Radim Vaculík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Dosud neznámý muž se v pátek dopoledne dožadoval v budově Úřadu vlády ve Strakově akademii v centru Prahy setkání s premiérem Janem Fischerem. Poté, co jej personál úřadu odmítl s tím, že nemá sjednanou schůzku, muž se sice rozhodl odejít, ale zároveň začal vyhrožovat smrtí ministryni spravedlnosti Daniele Kovářové.

Foto: Milan Malíček, Právo

Ministryně spravedlnosti Daniela Kovářová

Článek

Ministryně Kovářová se však v budově vůbec nezdržovala, v současnosti pobývá na lyžařské dovolené v zahraničí.

Právu informaci o vyhrožujícím muži potvrdil nový šéf policejní Ochranné služby František Snopek a poznatek o možné hrozbě obdržela podle svých slov i sama ministryně.

„Jsem v zahraničí a tu informaci jsem také dostala, ale kvůli bezpečnostnímu hledisku k tomu nemohu více říct. Předpokládám, že se zřejmě zvýší bezpečnostní opatření týkající se mé osoby, ale tím, že jsem v zahraničí, tak se cítím bezpečně a určitě mě to neovlivní v žádném rozhodování,“ řekla Právu Kovářová.

Zachytily ho kamery

Podezřelý podle Snopka stačil před policisty utéct, nicméně jej zachytily kamery v budově Úřadu vlády, a bude prý tedy jen otázkou času, kdy neznámý po výhrůžce skončí v poutech.

„Šlo o dosud neztotožněného občana, který dopoledne přišel na recepci Úřadu vlády a dožadoval se setkání s premiérem. Když mu bylo řečeno, že není objednán, tak se rozčílil a když odcházel, tak ve dveřích vykřikl cosi o tom, že si to vyřídí s jedním ministrem,“ přiblížil situaci Snopek.

Doplnil, že policie už přijala opatření, aby nemohla být výhrůžka neznámého muže splněna. „Zpřísníme ochranu dotyčného člena vlády i samotný objekt, tyto věci nemůžeme podceňovat. Ochranu svého objektu zpřísní i ministerstvo spravedlnosti,“ podotkl Snopek.

Případ podle něj už šetří policisté v Praze 1, pro které by díky záznamu z kamer s obličejem vyhrožujícího muže nemělo být problémem jej v brzké době najít, míní Snopek.

Reklama

Výběr článků

Načítám