Hlavní obsah

Od svíčky shořel téměř celý byt, majitel navíc otevřel všechny dveře

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kopřivnice

Při požáru dvoupokojového bytu v panelovém domě v Kopřivnici zasahovaly v noci na pátek čtyři jednotky hasičů. V nemocnici po zásahu skončil majitel bytu, kterého oheň popálil na rukou a který se zároveň nadýchal zplodin.

Článek

"Při požáru byl poškozen celý byt ohněm, kouřem a sálavým teplem. Za oheň může s největší pravděpodobností svíčka, ponechaná bez dozoru v ložnici,“ řekl mluvčí hasičů Petr Kůdela s tím, že škoda je vyčíslena na milión korun. Oheň poškodil i zdi bytu a domu, proto byl přivolán statik. Ten potvrdil, že budova je v pořádku.

Starší muž, který žil v bytě sám, si podle něj večer zapálil svíčku v ozdobné nádobce a odložil ji na noční stolek, na němž stál i papírový kalendář.

„Pak odešel do obývacího pokoje, kde při sledování televizních programů usnul. Vzbudil ho až praskot ohně. Vyběhl na balkón, mezitím otevřel všechny dveře, takže se oheň a kouř mohly šířit dál. Hasiči jej objevili v kuchyni, kam vlezli oknem z balkónu, a odvedli jej ven,“ popsal požár mluvčí hasičů.

Přivolaní hasiči dostali požár pod kontrolu během dvaceti minut, další hodinu pak probíhalo dohašování. „Zároveň museli být evakuováni čtyři sousedé,“ dodal mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám