Hlavní obsah

Ženu po pádu z desátého patra zachránila hromada sněhu

Novinky, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tanvald / Praha

Štěstí v neštěstí měla v pátek ráno starší žena v Tanvaldu na Jablonecku. Při pádu z desátého patra domu ji zachránila vysoká sněhová závěj, do které spadla. Vrtulníkem byla transportována do nemocnice v Liberci.

Foto: René Chvalina, Právo

Padající ženu zachránila hromada sněhu před domem. Ilustrační foto.

Článek

Sněhová bariéra byla vysoká jeden a půl metru. Jaká zranění žena utrpěla, není zatím zřejmé. Neštěstí se stalo kolem deváté hodiny ráno. Záchranářům pomáhali také přivolaní hasiči, jelikož podchlazenou ženu museli přenést k vrtulníku.

„Běžné vyšetření ani ultrazvuk zatím žádná poranění neodhalily, víc ukáže vyšetření na CT," řekla ČTK mluvčí krajské nemocnice v Liberci Alexandra Kittnerová.

Téměř sedmdesátiletá žena si otevřela okno a pravděpodobně kvůli zdravotním potížím z něj vypadla. Policie nyní případ vyšetřuje. Žena měla velké štěstí, přežít pády z takové výšky je spíše výjimečné.

Muž se zřítil ze střechy obchodního areálu

Ze střechy obchodu Baumax v pražské Türkově ulici se také v pátek ráno zřítil 23letý muž. Propadl střechou asi z šestimetrové výšky a vážně se poranil.

„Po ošetření byl ve vážném stavu s poraněním hlavy a podezřením na poranění páteře převezen do Fakultní nemocnice Královské Vinohrady na Emergency,“ řekla mluvčí pražské záchranné služby Jiřina Ernestová.

Reklama

Výběr článků

Načítám