Hlavní obsah

Medička vycítila hrozbu, při napadení do útočníka bodla připravený nůž

Právo, Miroslav Homola

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Za mříže až na pět let může jít 30letý muž z Brna, kterého na konci loňského roku přemohl neodolatelný sexuální chtíč. Pokusil se ve svém životě o třetí znásilnění, ale narazil. Napadená dívka se bránila, nůž v její ruce jen těsně minul mužství agresora.

Foto: Miroslav Homola, Právo

Policistka Julie Zelená s kapesním nožem, který zachránil medičce čest.

Článek

Z útoku na dívku vyvázl se třemi bolestivými bodnými ranami ve stehně. Při jeho dopadení pomohly stopy DNA, které zůstaly na zavíracím noži dívky.

V tu chvíli však už měla v ruce na obranu nachystaný otevřený kapesní nůž, který dostala jako dárek k Vánocům od svého přítele
kriminalista Miroslav Klusáček

„Muž si ženu vyhlédnul v nočním autobusu, což dvacetiletá studentka poznala. Když vystoupila na zastávce Lipová, zjistila, že ji podezřelé individuum pronásleduje. K útoku se odhodlal ve chvíli, kdy zmizeli z dohledu i poslední cestující z autobusu, kteří vystoupili s nimi na stejné zastávce. V tu chvíli však už měla v ruce na obranu nachystaný otevřený kapesní nůž, který dostala jako dárek k Vánocům od svého přítele,“ uvedl k nevšední pohotovosti studentky kriminalista Miroslav Klusáček.

Třicetiletý, nepříliš statný násilník chtěl drobnou dívku odtlačit do křoví. V tu chvíli však bodla a krvácející muž utekl. Studentka se nejprve se zážitkem svěřila kamarádce na koleji. Nebyla si jistá, jak moc útočníka zranila. Dokonce měla strach, že ho zasáhla do genitálií a měla obavy o jeho život.

K určení DNA stačily zbytky krve

Na naléhání přítelkyně oznámila dívka případ policii o den později. „Na noži, který zřejmě umyla, bylo jen nepatrně stop. I ty však stačily k určení DNA. V registru jsme pak našli, komu patří,“ uvedl policejní specialista Lubomír Raitr.

Muž se pokusil během dvou let o znásilnění už dvakrát. Nepodařilo se mu je však prokázat, a tak byl stíhán za omezování osobní svobody. Součástí trestu byla i uložená sexuologická ambulantní léčba, na kterou ale nenastoupil. Proto ho policie v době třetího prosincového pokusu o znásilnění, ke kterému se přiznal, hledala pro maření úředního rozhodnutí. Nyní je vazbě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám