Hlavní obsah

Po ztraceném vojákovi pátrají už čtvrtý den na Opavsku

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Opava

Policie na Opavsku stále intenzivně pátrá po profesionálním vojákovi, který v sobotu pravděpodobně vyrazil na běžkařskou túru po okolí Hradce nad Moravicí. Od té doby o sobě nedal vědět a ani nezvedá telefon.

Článek

Ve čtvrtek po muži pátralo 60 vojáků a 30 policistů. „Všichni pročesávají terén. Dnes se zaměří na okolí Jakubčovic, kde budou prohledávat okolí lomu,“ řekl mluvčí opavské policie René Černohorský.

Dodal, že policie do pátrací akce nasadí také skupinu potápěčů, protože nelze vyloučit, že se voják mohl utopit.

Kolegům oznámil běžkařskou túru

„V současné době probíhá jednání s Povodím Odry, zda je možné na přehradě Kružberk snížit průtok řeky Moravice. Předpokládáme, že pokud nebude úspěšná ani dnešní pátrací akce, potápěči by měli nastoupit v pátek,“ dodal Černohorský.

Šestatřicetiletý muž, který je zaměstnán u opavského vojenského útvaru v hodnosti rotného, údajně už koncem minulého týdne řekl svým kolegům v práci, že se chystá na túru na běžky.

 Zmizel ve vojenských maskáčích

„V pondělí ale nepřišel do práce, proto se jeho blízcí obrátili na policii. V tentýž den odpoledne policisté našli jeho auto, odstavené před obchodním centrem Hradečanka v Hradci nad Moravicí,“ řekl už dříve mluvčí policie.

Muž je vysoký 180 centimetrů, má štíhlou postavu a podle kolegů jde o spolehlivého vojáka, který je vášnivým sportovcem. V době zmizení měl na sobě zřejmě vojenské maskáče.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám