Hlavní obsah

Čtrnáctiletý řidič najížděl autem na policistu

Právo, miv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Břeclav

Jen blahovolnost zákonodárců zaručila beztrestnost pachateli útoku autem na policistu při silniční kontrole v Břeclavi. Silniční pirátem je totiž čtrnáctiletý mladík. Policisté jej chtěli ve středu po půlnoci podrobit rutinní kontrole.

Článek

„Policejní hlídka byla ve službě v Břeclavi na ulici Lidická, kde namátkově kontrolovala vozidla. Policisté chtěli zastavit řidiče osobního vozidla Opel, které se blížilo k jejich stanovišti. Přestože se zdálo, že řidič začal zpomalovat, těsně před policistou přidal plyn a ujel. Policista musel prudce uskočit, aby zabránil střetu,“ uvedla mluvčí břeclavské policie Kamila Haraštová. Policisté naskákali do auta a začali útočníka pronásledovat.

Ten ignoroval policejní majáky a sirénu auta a riskantní jízdou prchal až k obci Tvrdonice. Podařilo se mu hlídce ujíždět a vrátil se až zpět do Břeclavi. Když chtěl zmizet v jedné z ulic, přecenil své schopnosti a uvázl s autem ve sněhu.

Chtěl se proto zachránit útěkem, leč neuspěl. Policisté jej zadrželi. Mladíček nepředložil žádné doklady a odmítal sdělit své jméno, proto skončil na policejní služebně.

„Velké překvapení nastalo ve chvíli, kdy policisté zjistili, že se jedná teprve o čtrnáctiletého mladíka, který v noci sebral bez svolení rodičů klíče od vozidla a vyjel si navštívit svého kamaráda,“ uvedla mluvčí.

Policisté případ dále šetří. Mladík sice prokázal své řidičské schopnosti, když úspěšně ujížděl hlídce, současně ale prokázal i značnou agresivitu a nebezpečnost. Před zákonem se zodpovídat nebude. Vzhledem k nízkému věku budou muset policisté po vyšetření věc odložit.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám