Hlavní obsah

Při nehodě na D1 zemřely dvě ženy, dálnice u Nového Jičína stála

Právo, Novinky, Petr Nový, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nový Jičín
Aktualizováno

Tragická nehoda ve středu zastavila provoz na nedávno otevřené dálnici D1 na 326. kilometru mezi Ostravou a Olomoucí u Hladkých Životic na Novojičínsku. Při střetu kamiónu s nákladním autem přišly na zasněžené cestě o život dvě ženy.

Článek

Auta se na dálnici srazila krátce před čtrnáctou hodinou. „Na místo události vyjela posádka rychlé lékařské pomoci ze stanoviště ve Fulneku. Zasahující lékař musel konstatovat smrt dvou žen mladšího až středního věku. Jejich totožnost zatím neznáme. Ženy utrpěly rozsáhlá devastující poranění, kterým podlehly ještě před příjezdem záchranářů,“ uvedl mluvčí moravskoslezské záchranky Lukáš Humpl.

Doplnil, že posádka namístě prohlédla také řidiče nákladního automobilu. „Ten však nejevil žádné známky poranění a jeho transport do zdravotnického zařízení nebyl nutný,“ řekl Humpl.

Policie po nehodě uzavřela dálnici v úseku mezi Hladkými Životicemi a Bělotínem a provoz odkláněla přes Fulnek a Odry. „Příčinu nehody vyšetřujeme,“ řekl mluvčí novojičínské policie Petr Gřes.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám