Hlavní obsah

Ženu se synem v náručí srazila na přechodu řidička

Novinky, Petr Nový
Ostrava

Vážná dopravní nehoda se stala v úterý odpoledne v Ostravě. Řidička malého osobního vozu tam na přechodu pro chodce srazila mladou ženu, která v té chvíli držela v náručí dítě. Sražená chodkyně je těžce zraněná, dítě vyvázlo bez šrámů.

Článek

Nehoda se stala kolem půl páté mezi Nádražní a Bohumínskou ulicí. Vůz Kia Picanto řídila 39letá řidička, která se ale nejspíš nevěnovala plně řízení a přehlédla značku přechodu pro chodce.

„Nesledovala situaci a přehlédla přechod pro chodce. V té chvíli se po přechodu pohybovala jedenadvacetiletá žena, která navíc nesla v náručí svého nezletilého syna,“ řekl mluvčí policie Petr Svoboda.

Řidičce hrozí až čtyřleté vězení

Při střetu utrpěla chodkyně těžké zranění, jejímu synovi se jako zázrakem nic nestalo. „Policie případ vyšetřuje pro podezření ze spáchání trestného činu ublížení na zdraví z nedbalosti, za který hrozí pachateli až čtyřletý trest odnětí svobody,“ doplnil Svoboda.

Policisté žádají svědky nehody, kteří by mohli poskytnout jakékoliv další informace, aby tak učinili na číslo 974 725 443 či na bezplatné lince 158.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám