Hlavní obsah

Na Bouřňáku se po skoku vážně zranil mladý lyžař

Novinky, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bouřňák
Aktualizováno

Ve středu dopoledne se ve skiareálu Bouřňák v Krušných horách vážně zranil mladý lyžař, který ve velké rychlosti přeskočil terénní nerovnosti. Při doskoku se udeřil vlastním kolenem do obličeje a způsobil si otřes mozku.

Foto: Vladislav Prouza, Právo

Zraněného lyžaře s lékařem horští záchranáři převezli k vrtulníku na skútru.

Článek

Neštěstí se stalo kolem půl desáté. „Lyžař v plné rychlosti přeskočil terénní nerovnost a kuriózním způsobem zranil sám sebe. Při doskoku se totiž udeřil kolenem do obličeje tak silně, že lékař diagnostikoval těžký otřes mozku,“ uvedl náčelník Horské služby v Krušných horách Miroslav Güttner.

Horští záchranáři se ihned spojili se záchrannou službou a vyžádali si pomoc lékaře. Na výzvu přiletěl vrtulník letecké záchranné služby z Ústí.

Pilot dokázal v těžkém terénu vysadit lékaře v nízkém letu na místo nehody a poté odletěl do prostoru, kde mohl bez problémů přistát.

„Záchranáři Horské služby po ošetření zraněného naložili i s lékařem na skútr se saněmi a odvezli jej k místu přistání vrtulníku,“ popsal zásah Güttner.

Reklama

Výběr článků

Načítám